Stres je v dnešní době neodmyslitelně spojený jak s pracovním životem, tak i s naším osobním životem. Jedná se o fenomén, který nás může ovlivňovat různými způsoby. Již samotné slovo “stres” může budit nepříjemné pocity. Stres může omezovat naši produktivitu, zhoršovat naši náladu, zdraví a celkově negativně ovlivňovat kvalitu našeho života. Na druhou stranu, je třeba si uvědomit, že stres není vždy špatný. Z malé míry stresu můžeme těžit – může nás motivovat k výkonu, zlepšit náš výkon a pomoci nám dosáhnout našich cílů.

Existují však efektivní cvičení, která můžeme denně praktikovat pro snížení stresu a zlepšení naší nálady. Vědci a odborníci na duševní zdraví v posledních desetiletích zjistili, že tyto techniky mohou mít pozitivní vliv na naše duševní zdraví.

1) Mindfulness meditace

Mindfulness meditace je technika, která se vám může pomoci snížit stres a zlepšit vaši celkovou náladu. Mějte na paměti, že mindfulness neznamená, že se vám nikdy nepodaří meditovat. Je to o tom, být v tichu, dýchat do břicha, uvědomovat si své emoce, své myšlenky a svou náladu bez toho, aby jste je soudil. Další důležité prvky mindfulness meditace zahrnují akceptaci a laskavost vůči sobě. Laskavost je důležitá, protože jsme často na sebe příliš tvrdí, což může zhoršovat naše pocity stresu. Toto cvičení můžete praktikovat jen pár minut denně.

2) Fyzické cvičení

Pokud hledáte rychlý a efektivní způsob, jak snížit stres, zkuste fyzické cvičení. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak snížit stres a zvýšit náladu, je fyzické cvičení. Fyzická aktivita aktivuje produkci endorfinů – tzv. “hormonů štěstí”, které pomáhají zvládat stres a zlepšovat náladu. Pravidelné cvičení může také zvýšit vaši sebedůvěru a snížit úzkost.

3) Cvičení dýchání

Dýchání je jednoduchou, ale mocnou technikou ke snížení stresu a zvýšení nálady. Na našem kurzu time managementu se naučíte různé techniky dýchání, které vám pomohou uklidnit se a soustředit se na přítomný okamžik.

4) Praktikování vděčnosti

Vědomě si uvědomovat a vyjadřovat vděčnost za to, co máme a čeho jsme dosáhli, je dalším skvělým způsobem, jak zlepšit svou náladu a snížit stres.
V nejlepším případě se jedná o čas na přemýšlení o věcech, které nás těší a za které jsme vděční. Není to jen o tom, co máme, ale také o tom, co jsme dosáhli, co jsme překonali a jak jsme se vyvíjeli.

Koneckonců, jde o to zlepšit kvalitu života

Tímto procesem si uděláte přehled o všem, co máte, a uvědomíte si, jak jste daleko došli. Tato praxe může posílit vaše pozitivní myšlenky a pocity a pomoci vám mít pozitivnější pohled na život.

Koneckonců, jde o to zlepšit kvalitu života a to může být čím dál těžší, pokud se neustále potýkáme se stresem a nervozitou. Ale pomocí těchto a mnoha dalších technik můžete naučit, jak efektivněji zvládat stres a zlepšovat svoji náladu.

V naší nabídce kurzů najdete řadu kursů, mezi které patří nejen management, leadership, time management, team management a organizace práce, ale také trénink mindfulness, který vás naučí jak efektivně snižovat stres a zlepšovat náladu.

Pokud tedy hledáte způsoby, jak zvládnout stres a zvýšit svoji náladu, proč nás nekontaktujete?

Na našich webových stránkách https://www.nlpmind.cz/nlp-pro-firmy/ a https://www.nlpmind.cz/kurzy/, najdete naše kompletní nabídky kurzů a školení, které vám pomohou dosáhnout svých cílů a zlepšit vaši kvalitu života. Začněte svou cestu k lepšímu zdraví a štěstí ještě dnes.